Usein Kysytyt Kysymykset

Muita UKK

Sovelluksesta löytyy maksutta Suomen merialueiden ja Vuoksen vesistön merikartat. Maksulliseen Pro-versioon voit ostaa myös Ruotsin ja Norjan merikarttoja. Kartat ovat S57-merikarttoja Suomen Liikennevirastosta, Ruotsin merenkulkulaitoksesta (SjöV) ja Norjan karttavirastosta (Mapping Authority).

Merikartta-aineistojen toimittajien kanssa tehdyt sopimukset eivät enää salli kaikkien merikarttojen tarjoamista maksutta. Saat maksutta käyttöösi Suomen merialueiden ja Vuoksen vesistön merikartat. Maksulliseen Pro-versioon voit ostaa muiden maiden merikarttoja, löydät ne Pro tilaus -valikosta.

Varmista, että olet antanut sovellukselle luvan käyttää sijaintitietojasi. Android: Avaa asetukset> Sovellukset> 0100100 Merellä > Luvat. Varmista, että Sijainti on valittu. iOS: Napsauta punaista Ei GPS-kuvaketta ja noudata ohjeita.

Varmista, että olet antanut sovellukselle luvan käyttää sijaintitietojasi. Jotta voisit nähdä sijaintisi, sinulla on oltava iPad Wifi + SIM. iPad-malli, jossa on vain WiFi (ei SIM-korttia), ei ole GPS-laitetta. Se voi paikantaa sinut satunnaisesti vain silloin, kun olet yhteydessä WiFi-verkkoon. Paikalliset HotSpotit puhelimen välityksellä eivät välitä paikkatietoa.

Merikartta-aineistojen toimittajien kanssa tehdyt sopimukset eivät enää salli näiden ominaisuuksien toteuttamista maksutta. Ominaisuudet ovat käytettävissä Pro-versiossa, jonka voit ostaa omasta sovelluskaupastasi.

Jos olet hankkinut aiemmin PRO1-paketin, kaikki pakettiin kuuluneet ominaisuudet säilyvät ja voit edelleen käyttää tilaustasi päivittämällä sovelluksen. Suosittelemme tutustumaan PRO2-version uusiin lisäominaisuuksiin, PRO1-käyttäjänä saat ne veloituksetta käyttöösi vuodeksi.

Varmista, että käytät laitettasi samalla Apple ID:llä, jolla ostit PRO-version. Valitse vasemman yläkulman valikosta: Palauta PRO-version ominaisuudet uuteen iPhoneen / iPadiin.

Tilaamalla vuosimaksullisen PRO2-version, saat seuraavat ominaisuudet:

 • Karttaosien tallennus, jolloin voit käyttää sovellusta ilman internet-yhteyttä.2)
 • Tieto kurssista, nopeudesta pohjan suhteen sekä trippimittari (Trippimittari vain iOS) .
 • Reittien luominen reittipisteiden avulla sekä navigointi luoduilla reiteillä.
 • Näyttö kulkusuunnasta, nopeudesta, etäisyydestä kohteesta ja arvioidusta saapumisajasta.
 • Navigoidun reitin näyttö ja tallennus plotteri-toiminnolla.
 • Kiinnostavien kohteiden tallennus (POI) kartalle, esimerkiksi kala-apajat tai lomanviettokohteet.
 • Kiinnostavien kohteiden ja reittien tallennus ja tietojen synkronointi eri mobiililaitteiden välillä Google- tai Facebook -tunnuksilla.
 • AIS (Automatic Identification System) alusten sijainnit merikartalla.
 • AIS-toiminnolla voit myös etsiä tiettyä alusta sekä tarkistaa alusten tietoja kuten nimi, MMSI, koko, alustyyppi ja määränpää.1)
 • Voit käyttää PRO2-versiota kaikissa saman käyttöjärjestelmän mobiililaitteissasi kirjautuneena samalla Google- tai Apple-tilillä, jolla teit PRO2-tilauksesi.
 • Kattavat tiedot ominaisuuksista löydät Apple AppStore- ja Google Play sovelluskaupoista

Sovelluksessa oleva 1) AIS-ominaisuudella ei voi korvata AIS-vastaanotinta, koska sovelluksessa olevat tiedot tulevat kiinteistä rannikoilla sijaitsevista vastaanottimista, jotka eivät aina tavoita kaikkia aluksia. 2) Merikortit ovat samat kuin ilmaisessa versiossa, maksullinen versio ei sisällä ylimääräisiä lisäosia. Tallennettavien karttanäkymien koko riippuu puhelimen tallennustilasta.

Sovellus vastaanottaa tiedot rannikon AIS-vastaanottimien kautta, jotka eivät aina saa signaalia kaikilta aluksilta. Suomessa sovelluksen AIS-ominaisuus näyttää vain A-luokan alukset.

PRO-versioissa voit käyttää karttoja ilman internet-yhteyttä. Jos haluat käyttää karttoja ilman Internetiä, sinun on ladattava karttanäkymä etukäteen. Kokeile ensin pienellä alueella, esim. Jussarö Tammisaaren edessä. Jos haluat testata offline-tilan toimivuuden lataamisen jälkeen kytke puhelin lentokonetilaan ja suurenna Jussarö. Jos näet kaikki yksityiskohdat, offline-kartat toimivat kuten pitääkin. Valitse useita pienempiä karttanäkymiä yhden suuren sijaan, jotta voit säästää puhelimesi tallennustilaa.

Kiinnostavien kohteiden ja reittien tallennus ja tietojen synkronointi eri mobiililaitteiden välillä edellyttää kirjautumista Google- tai Facebook -tunnuksilla.

Käytä samaa Google- tai Apple-tiliä, jolla teit PRO2-tilauksen, tällöin voit samaan hintaan käyttää ostamaasi PRO2 -versiota useilla laitteillasi.

Mikäli käytössäsi on sekä Android- että iOS-laitteita, sinun on ostettava PRO2-versio erikseen sekä Android- että iOS- laitteellesi. Sovelluksissamme käytetään Applen App Storen ja Google Playn maksumekanismeja, eikä Android-sovellus näe, että olet ostanut Applen tilauksen ja päinvastoin.

Synkronoi tietoja joita olet tallentanut esim. kiinnostavia paikkoja (POI-kohteita), reittejä ja plotteri-toiminnolla tallentamiasi tietoja, toimi seuraavasti:

Avaa 0100100 Merellä sovellus

Laite, jolta synkronoit tallentamiasi tietoja: • Valitse vasemman yläkulman valikosta: Kirjaudu (Google- tai Facebook-tunnuksella). Näin tallentamasi tiedot tallentuvat pilvipalveluun.

Laite, jolle synkronoit: • Valitse vasemman yläkulman valikosta: Kirjaudu (samalla Google- tai Facebook-tunnuksella). Tällöin kaikki tallentamasi tiedot ovat saatavillasi.

HUOM! Voit synkronoida vain niiden laitteidesi välillä, joissa on PRO2-versio.

Kaikki tuotteet myydään yhden vuoden tilauksina. Tilaus jatkuu automaattisesti, jollei tilausta peruta 24 tuntia ennen tilausjakson päättymistä. Osto on liitetty Apple tai Google Play -tunnukseen. Niin kauan kuin käytät samaa Apple- tai Google Play tunnusta, voit käyttää tilausta useissa saman käyttöjärjestelmän (iOS tai Android) laitteissa ilman lisämaksua. Huomaa, että Apple ei tue perheessä tapahtuvien ostosten jakamista sovelluksessa, joten et voi jakaa näitä ostoksia perheessä. Android ja iOS -laitteisiin tarvitaan erillinen tilaus.

Android: Google Play ohje https://support.google.com/googleplay/answer/7018481?co=GENIE.Platform%3DAndroid&hl=fi

iOS: App Store ohje https://support.apple.com/fi-fi/HT202039

0100100 Merellä tekee yhteistyötä muiden yritysten kanssa mahdollistaakseen satama- ja venepaikkojen varaamisen suoraan sovelluksesta.

Yhteistyökumppanit

 • Teemme yhteistyötä Dockspotin kanssa tarjotaksemme sovelluksen käyttäjille tietoa vapaista vieraspaikoista, joita jotkin Pohjoismaiden suosituimmista vierassatamista vuokraavat Dockspotin kautta.

Tiedot, joita jaamme kumppaneidemme kanssa

 • Kun etsit vapaita satama- ja kiinnityspaikkoja sovelluksessa, lähetämme veneesi mitat (jotka laitat itse sovellukseen) yhteistyökumppaneillemme, jotta voimme saada kumppaneiltamme tietoa sopivista paikoista veneellesi.
 • Kun varaat paikan kumppaneiltamme, muita tietoja joita meillä sinusta on, ei jaeta. Siksi sinun on luotava tili jokaisen kumppanin kanssa tehdäksesi varauksen. Jakamiasi tietoja säätelee heidän tietosuojakäytännöt.

Lisätietoja

Tuo toisesta sovelluksesta tai sähköpostista, klikkaa GPX-tiedostoa ja valitse** 0100100 Merellä** tuodaksesi tiedoston

0100100

Copyright © Eniro Sverige AB 2022

0100100 Merellä on rekisteröity tavaramerkki